Вече се появяват повече доказателства, че вариантът Омикрон на коронавируса поразява 

...
Вече се появяват повече доказателства, че вариантът Омикрон на коронавируса поразява 
Коментари Харесай

СЗО: Омикрон е с по-леки симптоми, засяга горните дихателни пътища

Вече се появяват повече доказателства, че вариантът Омикрон на ковид поразява  горните дихателни пътища. В същото време, той предизвиква по-леки признаци от предходните разновидности. Това съобщи във вторник представител на Световната здравна организация (СЗО), представен от " Ройтерс ".

" Виждаме от ден на ден и повече изследвания, които сочат, че Омикрон визира горните дихателни пътища, за разлика от другите досегашни коронавирусни разновидността, които могат да аргументи тежка пневмония ", уточни Абди Махамуд от СЗО пред публицисти в Женева.

Според него, това може да е " добра вест ".

В същото време, високата преносимост на Омикрон значи, че на доста места този коронавирусен вариант ще стане преобладаващ в границите на седмици и това е заплаха за страните, където огромна част от популацията към момента е неимунизирано.

Махамуд посочи, че е прекомерно рано да се каже дали Омикрон изисква характерна ваксина, само че акцентира, че решението изисква световна съгласуваност и не би трябвало да се оставя на комерсиалния бранш да взема решение самичък.

Неговите забележки за понижения риск от тежко заболяване се съчетават с други данни, включително проучване от Южна Африка, която беше една от първите страни, където беше открит Омикрон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР